Aktualno, Nekategorizirano

Udruga umirovljenika Grada Knina poziva na radionice šivanja

Udruga umirovljenika Grada Knina u sklopu projekta “Pogled prema naprijed” organizira radionice šivanja.   Tijekom studenog i prosinca održat će se šest radionica a na svakoj će radionici sudjelovati po pet korisnika. Radionice će se održati u prostorijama Udruge umirovljenika Grada Knina i u prostorijama partnerske udruge Naše ognjište.

Cilj radionica jest stjecanje znanja o korištenju šivaćeg stroja te šivanju osnovnih odjevnih komada.

Projekt “Pogled prema naprijed” ugovoren je na pozivu “Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”. Ukupna vrijednost projekta jest 449.369,48HRK. Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda s 85% udjela (381.964,06HRK) te sredstvima iz državnog proračuna Republike Hrvatske s 15% udjela (67.405,42HRK). Projekt traje 18 mjeseci, od 23. lipnja 2022. do 23. prosinca 2023. godine.

Cilj projekta je jačati kapacitete OCD-a aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima, unaprijediti kapacitete organizacija civilnog društva za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

Udruga umirovljenika Grada Knina te udruga partner Naše ognjište okupljaju članove koji teže novim znanjima i iskustvima ali zbog financijske situaciji nisu u mogućnosti sudjelovati na istima. Članovi i volonteri teže unapređenju kapaciteta za neposredni rad u području zapošljavanja i socijalnog uključivanja. Udruge nastoje promovirati volonterski rad te njegovu važnost u povezivanju različitih skupina društva kako bi se podignula opća razina kvalitete življenja i poslovanja. Nadalje, daljnjim poticanjem volonterstva podignula bi se javna svijest o potrebama ranjivih skupina te pomoć istima, pogotovo u situacijama poput potresa i pandemija. Formiranjem i obučavanjem tima volontera stvorit će se skupina koja će znati pravovremeno pružiti pomoć potrebitima.