Aktivizam, Nekategorizirano

U Kozmološkom centru u Križevcima održana IT radionica u sklopu EU projekta RUKe

Foto: Zaklada „Volim
Križevce”

U sjedištu Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce” u Kozmološkom centru u Križevcima u petak 16. prosinca 2022. održana je druga od planiranih šest IT radionica u sklopu EU projekta RUKe (Recikliram, Učim, Kreiram).

Radionicu pod nazivom „Dijeljenje datoteka i suradnja u oblaku” u trajanju od 90 minuta održao je dr. rer. nat. Andrej Dundović. Polaznici su naučili kako efikasnije surađivati u oblaku („cloudu”) te koje mogućnosti takva suradnja pruža.

Radionici su prisustvovali predstavnici uprave i zaposlenici Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce” kao nositelja projekta te članovi i zaposlenici Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ Križevci, Astronomskog društva Perzeidi, Udruge P.O.I.N.T i Pučkog otvorenog učilišta Križevci kao projektnih partnera.

Održana radionica druga je od planiranih šest koje će se održati kroz narednih 12 mjeseci u sklopu projektnog elementa „Jačanje kapaciteta OCD-a i provedbe savjetovanja udruga kao poslodavaca u kriznim situacijama”.

 

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ugovoren je na pozivu „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice.“

Projekt RUKe omogućuje uključivanje organizacija civilnog društva Križevaca i posebno osjetljivih skupina osoba s intelektualnim teškoćama u proces ublažavanja utjecaja klimatske krize i problema prekomjernog gomilanja otpada. Ciljevi projekta se ostvaruju kroz stjecanje znanja i vještina o klimatskim promjenama, otpadu i 4R (Reduce, Reuse, Recycle, Repair) principu te društvenom poduzetništvu i IT poslovanju kao mogućnosti za razvoj održivog poslovanja organizacija civilnog društva u lokalnoj zajednici.