Hrvatska, Nekategorizirano

Zaklada Volim Križevce održala prvu IT radionicu u sklopu EU projekta RUKe

Foto – Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce”

U sjedištu Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce” u Kozmološkom centru u Križevcima u petak 28. listopada 2022. održana je prva od planiranih šest IT radionica u sklopu EU projekta RUKe (Recikliram,
Učim, Kreiram).

Radionicu pod nazivom „Slobodan softver za obradu teksta, tablica i fotografija” u trajanju od 90 minuta održao je dr. rer. nat. Andrej Dundović. Polaznici su naučili o slobodnim inačicama softvera za uredsku obradu podataka te grafičku, audio i video obradu.

Radionici su prisustvovali predstavnici uprave i zaposlenici Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce” kao nositelja projekta te članovi i zaposlenici Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih
obitelji „Maslačak“ Križevci, Astronomskog društva Perzeidi, Udruge P.O.I.N.T i Pučkog otvorenog učilišta Križevci kao projektnih partnera.

Održana radionica prva je od planiranih šest koje će se održati kroz narednih 12 mjeseci u sklopu projektnog elementa „Jačanje kapaciteta OCD-a i provedbe savjetovanja udruga kao poslodavaca u kriznim situacijama”.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.