EHO, Nekategorizirano

U Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama „Maslačak“ iz Križevaca uči se o recikliranju otpada

U Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ Križevci u Križevcima u četvrtak i petak 9. i 10. veljače 2023. održana su dva predavanja o recikliranju i utjecaju akumulacije otpada na lokalnu zajednicu u sklopu EU projekta RUKe (Recikliram, Učim, Kreiram).

Predavanja je u trajanju od 45 minuta održala je Dijana Mijač Dretar uz volonterku Nikolinu Stipić. Polaznici su naučili o prednostima recikliranja i štetnostima nerecikliranja u teoriji prvi dan, a drugi dan su i sami pokušali reciklirati na zabavan i praktičan način.

Križevci, Udruge P.O.I.N.T i Pučkog otvorenog učilišta Križevci kao projektnih partnera. Održana predavanja dio su aktivnosti u sklopu projektnog elementa „ Jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnoga društva”.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ugovoren je na pozivu „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice.“

Projekt RUKe omogućuje uključivanje organizacija civilnog društva Križevaca i posebno osjetljivih skupina osoba s intelektualnim teškoćama u proces ublažavanja utjecaja klimatske krize i problema prekomjernog gomilanja otpada. Ciljevi projekta se ostvaruju kroz stjecanje znanja i vještina o klimatskim promjenama, otpadu i 4R (Reduce, Reuse, Recycle, Repair) principu te društvenom poduzetništvu i IT poslovanju kao mogućnosti za razvoj održivog poslovanja organizacija civilnog društva u lokalnoj zajednici.