EHO, Nekategorizirano

Održane radionice o tapeciranju rabljenog namještaja u sklopu EU projekta RUKe

U sjedištu Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ u petak 25. studenog 2022. održano je predavanje i radionice o tapeciranju rabljenog namještaja u sklopu EU projekta RUKe (Recikliram, Učim, Kreiram), čiji je nositelj Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“.

Radionicu i predavanje u trajanju od sat i pol održao je Albino Tolnaj, koji je polaznicima na slikovit i prilagođen način predstavio ovu temu. Polaznici su s velikim interesom pratili predavanje i naučili o osnovama tapeciranja te isprobali razne vrste materijala i alata potrebnih za tapeciranje namještaja, posebno stolica.

Radionici su prisustvovali članice i članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“. Održano predavanje i radionica predstavljaju početak aktivnosti vezanih uz obnovu i ponovno korištenje rabljenog namještaja.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ugovoren je na pozivu „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice.“

Projekt RUKe omogućuje uključivanje organizacija civilnog društva Križevaca i posebno osjetljivih skupina osoba s intelektualnim teškoćama u proces ublažavanja utjecaja klimatske krize i problema prekomjernog gomilanja otpada. Ciljevi projekta se ostvaruju kroz stjecanje znanja i vještina o klimatskim promjenama, otpadu i 4R (Reduce, Reuse, Recycle, Repair) principu te društvenom poduzetništvu i IT poslovanju kao mogućnosti za razvoj održivog poslovanja organizacija civilnog društva u lokalnoj zajednici. (Izvor: Zaklada Volim Križevce)