Aktualno, Nekategorizirano

U Križevcima počinje mala škola astronomije

U organizaciji udruge P.O.I.N.T. i partnera na projektu ‘SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca’ počinje mala škola astronomije.

Riječ je o obrazovnom programu za polaznike svih uzrasta, a cilj je naučiti osnove snalaženja na noćnom nebu, upoznati se s najvidljivijim nebeskim fenomenima te usvojiti principe rada teleskopa.
Nakon prijave i upisa, polaznici u grupi polaze školu kroz tri večernja termina, po jedan dan u tjednu u trajanju od jedan sat. Škola se sastoji od predavanja, praktičnog dijela i promatranja noćnog neba kroz teleskop.

Točan raspored i vrijeme termina dobivaju se nakon prijave koju je moguće napraviti ovdje: https://spark.krizevci.eu/prijave-za-posjet-zvjezdarnici/


Projekt „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna.

Uz udrugu P.O.I.N.T. i Grad Križevce na projektu sudjeluju Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Astronomsko društvo Perzeidi, Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci, Pučko otvoreno učilište Križevci i Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce”.

Izvor: spark.krizevci.eu