EHO, Nekategorizirano

Udruga za sindrom Down: Neopisivo smo ponosni što je u zračnoj luci ‘Franjo Tuđman’ posao našao i naš član Ivan

Down-Pleso1Velika je ovo i značajna vijest, jer ipak se radi o najvećoj i najznačajnijoj zračnoj luci u Republici Hrvatskoj, a koja je na ovaj način pokazala senzibilitet prema populaciji osoba s invaliditetom.

Udruga za sindrom Down – Zagreb, koja okuplja prvenstveno roditelje osoba sa sindromom Down, objavila je na svojoj Facebook stranici vijest na koju su osobito ponosni.

– S ponosom vam predstavljamo našeg Ivana koji je prije par dana počeo raditi u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman u ugostiteljstvu BTA, koji su u suradnji s našom Udrugom zaposlili našeg prvog downića. Pa ako se nađete tamo, dođite i popijte kavu u Cakes&Bakes BTA Hrvatska. Hvala svim divnim ljudima u BTA što su nam pružili takvu priliku i zaposlili nas – stoji u objavljenoj poruci.

Velika je ovo i značajna vijest, jer ipak se radi o najvećoj i najznačajnijoj zračnoj luci u Republici Hrvatskoj, a koja je na ovaj način pokazala senzibilitet prema OSI populaciji.

Udruga za sindrom Down postoji od 1999. godine, a djeluje na području Zagreba i Zagrebačke županije. Zastupa interes svih osoba s Down sindromom. Ujedno provodi ranu intervenciju tek rođene djece, putem senzomotornih vježbi. Vrtićka i predškolska dob obuhvaćena je individualnim defektološkim i logopedskim tretmanom. Školarci imaju poseban program, individualno edukacijsko-rehabilitacijski i logopedski tretman, koji je individualiziran i prilagođen svakom djetetu. U Udrugu se uključilo oko 200 obitelji.

Klaudija Klanjčić, In-portal