Aktivizam, Nekategorizirano

Zajednička izložba Udruge sindrom Down 21 i Prokulture

Foto: Udruga sindrom Down 21 Facebook

Našom fotografijom za bolji grad naziv je novog zajedničkog projekta Udruge sindrom Down 21 Split i Prokulturine Kuće jezika i kulture Peristil koji je predstavljen danas u Splitu, a riječ je o foto izložbi, prenosi Hina.

Koordinator projekta Ante Matulić kaže da im je projekt do sada podržala Splitsko-dalmatinska županija, a u njemu sudjeluju članovi obiju udruga, građani drugačijih sposobnosti među kojima su osobe sa sindromom Down kojima je projekt i posvećen. Najavio je kako će svi uključeni kroz svoje foto objektive hvatati trenutke, ulomke kulture i povijesti grada Splita uz vodstvo velikog imena splitske fotografije Ive Pervana.

“Vizija organizatora je da projekt zaživi i u ostalim gradovima Hrvatske te kao takav predstavi Hrvatsku i u inozemstvu. Projekt će se ostvariti kroz tri foto-šetnje, a kulminirat će izložbom u samom srcu Splita, na Peristilu 21. prosinca ove godine. Taj je datum višestruko simboličan, trisomija se događa na 21. kromosomu, a za Prokulturu Split to je dan kada je s izložbom Anđeli, Ive Pervana, točno prije godinu dana, pred Božić pokrenula Kuću jezika i kulture Peristil. Osobe s Down sindromom zato zovemo Anđelima”, kazao je Matulić.

Nastavio je i da će svaka šetnja biti organizirana na različitim splitskim lokacijama kao što je stara gradska jezgra, Marjan, ali i ostali kvartovi i zanimljivosti, te će sve biti popraćeno edukativnom radionicom. Pokrovitelj zajedničkog projekta je OTP banka.

Udruga sindrom Down 21 i Prokulturina Kuća jezika i kulture Peristil prošle su godine uspješno predstavili zajednički kalendar.