EHO, Nekategorizirano

I ja radim i doprinosim: Posjet udruge Regoč iz Slavonskog Broda Ustanovi URIHO

RegočCilj posjeta je upoznati URIHO, saznati više o Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju OSI i Zakonu o javnoj nabavi, te obilazak URIHO-vih proizvodnih jedinica na Kajzerici

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Regoč iz Slavonskog Broda provodi projekt pod nazivom “I ja radim i doprinosim!”, koji je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u okviru natječaja Poticanje društvenog poduzetništva.

U sklopu projekta, 48 predstavnika Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Regoč iz Slavonskog Broda, među kojima će biti zaposlenici – pravnica, ekonomistica, magistrica edukacijske rehabilitacije i njegovateljice – roditelji i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama, te članovi glavnog odbora Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama, posjetit će Ustanovu URIHO u utorak, 27. veljače 2018. godine. Cilj posjeta je upoznati URIHO, njegovu djelatnost i organizaciju rada, saznati više o Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju OSI i Zakonu o javnoj nabavi, te njihovoj primjeni u praksi i što bi u njima eventualno trebalo mijenjati, te obilazak URIHO-vih proizvodnih jedinica na Kajzerici.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Regoč Slavonski Brod je nevladina, neprofitna udruga koja okuplja roditelje i članove lokalne zajednice, koji rade na poboljšanju kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji. Udruga djeluje 35 godina, a preregistrirana je 1998. godine. Broji 286 članova, dok svakodnevno u udrugu dolazi 40 do 45 članova. Prostore za rad udruzi je dodijelio Grad Slavonski Brod na korištenje bez naknade, uz plaćanje režijskih troškova. U udruzi su preko trogodišnjeg programa uz pomoć Ministarstva socijalne skrbi zaposlene četiri osobe. (In portal)