EHO, Nekategorizirano

Udruga Sveti Bartolomej: Studijsko putovanje u sklopu projekta ‘Razvoj društvenog poduzetništva’

Sveti-Bartolomej2U sklopu projekta ‘Razvoj društvenog poduzetništva Bartolomej’, članovi Udruge ‘Sveti Bartolomej’ i ciljana skupina na projektu bili su sredinom veljače na studijskom putovanju u Njemačkoj i Hrvatskoj. Ovo putovanje je predstavljalo nadopunu teorijskog znanja koje je ciljana skupina dobila kroz edukacije u sklopu projekta.

Na studijskome putovanju projektni tim i ciljana skupina dobili su uvid u rad društvenih poduzeća u Njemačkoj, koja ima dugogodišnju uspješnu tradiciju društvenog poduzetništva. Također, obišla su se i dva uspješna društvena poduzeća u Republici Hrvatskoj.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i to u sklopu poziva ‘Poticanje društvenog poduzetništva’. Ukupna vrijednost projekta je 491.313,40 kuna, od kojih su 436.521,12 kuna ili 88,84 posto ukupne vrijednosti projekta bespovratna sredstva Europske unije. Nositelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom ‘Sveti Bartolomej’ Knin, a partner na projektu je Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Osnovni cilj projekta je osnivanje društvenog poduzeća Udruge osoba s invaliditetom ‘Sveti Bartolomej’.

Više informacija na stranici www.uosisb-knin.hr.