Nekategorizirano, Rad udruga

Volonterski uredi u Šibeniku i Drnišu umrežavaju volontere

Udruga trenutno provodi niz drugih projekata
Udruga trenutno provodi niz drugih projekata

– Na području Šibensko-kninske županije potražnja za volonterima je velika, ali je potrebno umrežavanje ljudi i institucija kako bi volonterstvo zaživjelo. Veliku ulogu povezivanja trenutno obavljaju volonterski uredi u Šibeniku i Drnišu, otvoreni u sklopu projekta “Razvojem volonterstva do razvoja OCD-a”.

U tu svrhu uspostavljena je i web baza volontera na koju se svi zainteresirani organizatori volontiranja mogu prijaviti te zainteresirani pojedinci dobiti sve potrebne informacije o volontiranju.

U bazi imamo 13 organizatora volontiranja. Što se tiče volontera, do sada smo spojili 15 volontera sa organizatorima – pojašnjava Marina Kalabrić, koordinatorica aktivnosti u udruzi Mladi u Europskoj uniji dodavši kako su u potpunosti zadovoljni rezultatima koje je ovaj projekt sufinanciran od strane Europske unije polučio.

Ističe kako kroz volonterski rad članova udruge nastavljaju s redovnim funkcioniranjem volonterskih ureda te održavanjem baze volontera (www.volonter-skz.hr).

– Tijekom projekta smo prepoznali probleme vezane za volontiranje na području Šibensko-kninske županije te su uspostavili suradnju s lokalnim organizacijama civilnog društva i institucijama. Također, stekli smo prvo iskustvo rada na EU projektima te se umrežili s udrugama i institucijama. Donijeli smo i zajedničke ideje za poboljšanje i jačanje volonterstva na lokalnoj razini – zaključila je Kalabrić.

Vrijednost ovoga projekta koji je proveden prošle godine je 194.425 kuna, a Udruga mladih “Mladi u EU” su ga provodili u partnerstvu s udrugom “Ardura” Šibenik. Projekt je financirala EU iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH.

Maja Celing Celić