Nekategorizirano, Stajališta

U Bruxellesu održana završna konferencija projekta ,,Mreža za aktivaciju mladih”

Od 27. – 29.ožujka u Bruxellesu je održana završna konferencija projekta ,,Mreža za aktivaciju mladih”. Konferencija je održana u Europskom parlamentu i Europskom gospodarskom i socijalnom odboru uživo i hibridno putem ZOOM-a.

Projekt “Mreža za aktivaciju mladih”, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, odobren je za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada – Komponenta 1.

Tijekom tri dana konferencije sudionici su imali priliku upoznati se s rezultatima projekta među kojim je i znanstveni radovi na teme “Zakonodavni okvir i uloga Savjeta mladih u Republici Hrvatskoj”, “Položaj i razvoj vještina mladih u Hrvatskoj u odnosu na aktivaciju i participaciju u zajednici” te sudjelovati na panelu sa znanstvenicima, predstavnicima udruga i osobama koje rade s mladima o europskim politikama krojenim za mlade, ali i sudjelovati raspravama na temu “Mogu li mladi doista nešto učiniti?”.

Konferencija je bila u hibridnom obliku, što je omogućilo mladima iz cijele Hrvatske da sudjeluju i iznesu svoja razmišljanja i stavove na dane teme.

Projekt Mreža za aktivaciju mladih provodio se dvije i pol godine, od 1. 11. 2020., a ugovoreni iznos je 3.564.946,59 kuna.

Nositelj projekta je Udruga Zamisli u konzorciju od 15 partnerskih udruga, uz obrazovne i znanstvene institucije Ekonomski institut Zagreb i Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu.

Partneri na projektu su sljedeće organizacije civilnoga društva: Ambidekster klub, SIRIUS – Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje, Mreža udruga Zagor, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Igra, Udruga IMPRESS, Hrvatsko debatno društvo, Udruga mladih “Mladi u Europskoj uniji”, Kulturno umjetničko društvo “Čiče” Novo Čiče, Atletski klub “Novljanska grupa atletičara” Novska, Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ, Centar za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava, Udruga srednjoškolaca Hrvatske, Savez SUMSI, Zajednica ICM u Hrvatskoj.

Facebook stranica projekta