Hrvatska, Nekategorizirano

Konferencija: Položaj mladih u Hrvatskoj u odnosu na aktivaciju i uključenost u lokalnoj zajednici

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, kao jedan od partnera na projektu „Mreža za aktivaciju mladih“, nositelja udruge Zamisli, poziva zainteresiranu javnost, mlade, osobe koje rade s mladima, udruge koje programski djeluju u korist mladih i donositelje odluka da se prijave za sudjelovanje na jednoj od konferencija na temu ,,Položaj mladih u Hrvatskoj u odnosu na aktivaciju i uključenost u lokalnoj zajednici“ koja će se održati kako slijedi: Daruvar, 29.04.2021.; Gospić, 27.04.2021.; Osijek, 27.04.2021.; Split, 28.04.2021.; Zabok, 29.04.2021.; Zadar, 27.04.2021.; Zagreb, 30.04.2021.; Novo Čiče, 28.04.2021.

Cilj konferencije je predstaviti provedeno istraživanje kroz održane fokus grupe i agencijsko istraživanje o položaju mladih i njihovoj aktivaciji u društvu.

Link prijave na konferenciju je otvoren do 22.04. 2021.

Sve detalje uz održavanje konferencije možete pročitati na sljedećem linku: https://pzs.hr/…/poziv-na-konferenciju-polozaj-mladih…/

Konferencija se organizira u okviru projekta „Mreža za aktivaciju mladih“ koji provodi udruga Zamisli s još 14 partnerskih udruga, Ekonomskim institutom Zagreb i Pravnim fakultetom Sveučilišta u Splitu.
Projekt je ugovoren za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada – Komponenta 1.

Projektom je oformljena tematska mrežu za podršku mladima u procesu aktivnog uključivanja u život zajednice tako što je povezala različite organizacije koje programski djeluju za mlade i znanstvenike, uključujući akademsku zajednicu, gospodarstvo i donositelje odluka u procese otvorenog dijaloga o mladima. Mladima ovim projektom pružena je prilika da se aktivno uključe i budu primjer vršnjacima, a različitim edukacijama i istraživanjima ova mreža jača kapacitete organizacija civilnog društva koje rade s mladima te se tako stvara održivost i prepoznatljivost modela rada s mladima.