EHO, Nekategorizirano

Šibenik je dobio novo mjesto za rad i druženje udruga i građana

Početkom srpnja održana je početna konferencija projekta Društveni centar Šibenik u NARAnčastoj zgradi. Nositelj projekta je udruga mladih ”Mladi u Europskoj uniji”, a partneri na projektu su Veleučilište u Šibeniku i Grad Šibenik. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projektom DC Šibenik će se prenamijeniti prostor od 30 kvadrata unutar NARAnčaste zgrade u coworking prostor koji će biti namijenjen prvenstveno za lokalne OCD-e koji nemaju dostatne infrastrukturne kapacitete za provedbu postojećih aktivnosti i rada sa svojim korisnicima. Također, prostor će se koristiti i za provedbu programa organiziranog slobodnog vremena putem raznih aktivnosti (kao što su: večer pikada, književna večer, board game night i dr.)

Kroz projekt će biti izravno uključeno 5 volontera koji će pomagati u radu društvenog centra i provedbi info kampanje.

Projektom se želi unaprijediti koncept sudjelovanja građana u revitalizaciji prostora u vlasništvu Grada Šibenika, stoga će se kroz projekt izraditi akcijski plan kojim će se doprinijeti rješavanju spomenutog problema.

Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca.

Projekt  je odobren na sufinanciranje temeljem poziva na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”. Kroz provedbu odobrenih projekata, želi se doprinijeti razvoju društvenih centara u zajednici kao javnih prostora u kojima se članovi lokalne zajednice okupljaju radi provedbe grupnih aktivnosti, korištenja različitih oblika socijalne podrške, dobivanja informacija o pitanjima važnim za kvalitetu života građana, odnosno različitih aktivnosti koje su od interesa za kvalitetno funkcioniranje lokalne zajednice.

Posrednička tijela u provedbi ovoga poziva su Ured za udruge, Posredničko tijelo razine 1, i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Posredničko tijelo razine 2.