EHO, Nekategorizirano

WWF i košarkaši: Uključite se u sat za planet Zemlju

sat_crKošarkaši Cedevite sve su svoje navijače pozvali da djeluju protiv klimatskih promjena.
Glavni cilj Sata za planet Zemlju je podići glas i osvijestiti građane o globalnim problemima koje uzrokuju klimatske promjene. Košarkaši KK Cedevita to su već napravili u subotu 18. ožujka na prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja košarkaške ABA lige kada su igrali protiv beogradskog Partizana. Igrači su na teren Male dvorane Doma Sportova u Zagrebu istrčali u majicama WWF-a s logom pande, a službeni spiker utakmice više puta je pred punom dvoranom pozvao pojedince i poslovni sektor da se uključe u ovu akciju i pomognu proširiti svijest o štetnosti utjecaja klimatskih promjena.

Utakmica je bila u izravnom prijenosu na nekoliko regionalnih sportskih televizijskih programa u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Crnoj Gori, Makedoniji i Srbiji.
Sat za planet Zemlju u Guinessovoj knjizi rekorda upisan je kao najveća svjetska volonterska akcija, a broj onih koji sudjeluju iz godine u godinu sve je veći. WWF je ovogodišnju akciju posvetio klimatskim promjenama.

Košarkaški klub Cedevita Zagreb kao ambasador WWF-a i partner Sata za planet Zemlju ovim putem poziva sve gradove, institucije, škole, fakultete, kompanije ali i pojedince da u subotu 25. ožujka od 20:30 do 21:30 ugase svjetla i uključe se u ovu hvalevrijednu akciju!