Aktivizam, Nekategorizirano

Završnicom projekta Budućnost političkog performansa EU simbolično izlazi iz Hrvatske

Filmskim programom posvećenim Željku Zorici Šišu, panel diskusijom o hrvatskome članstvu u Europskoj uniji i umjetničkom instalacijom u utorak, 30. lipnja, Domino će završnicom projekta “Budućnost političkog performansa” simbolično obilježiti izlazak EU iz Hrvatske.

Naslanjajući se na alternativnu proslavu ulaska Hrvatske u EU koju je 2013. režirao Željko Zorica Šiš u produkciji Domina, na zadnji dan hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, hommageom Željku Zorici Šišu u Uraniji – prostoru kreacije podvlačimo crtu i pozivamo vas da nam se pridružite na simboličnom izlasku EU iz Hrvatske, ističu iz Domina.

U sklopu programa, premijerno će biti prikazan kratki film Viktora Krasnića i Brune Isakovića o umjetničkoj akciji iz 2013. “KroaTisch – EU Freundschaft” Željka Zorice Šiša. U suradnji s Gongom održat će se panel diskusija “Podvlačimo crtu – 7 godina kasnije”, na temu što se promijenilo i/ili obistinilo od ulaska u Europsku uniju. Sudjeluju Nora Krstulović, Siniša Labrović i Sanja Sarnavka, a panel moderira Jelena Berković.

Događaj će obogatiti umjetnička instalacija Siniše Labrovića “Navlažena domovina”, koja se bavi temom kontinuirane uspaljenosti idejom domovine kroz motiv nacionalne zastave.

Glazbenu podlogu umjetničkom događaju priredit će Maja Rivić, a gastronomski će ga začiniti iranski chef Mehdi Badan Firouz fuzijom Mediterana i Irana.

Ulaz je slobodan.

Performans je dio projekta “Budućnost političkog performansa”, kojim Domino obilježava hrvatsko predsjedanje Vijećem EU, a koji se provodi u okrilju programa “Prema otvorenoj, pravednoj i održivoj Europi u svijetu – Projekt predsjedanja EU 2019.-2021.”. (Hina)