Aktivizam, Nekategorizirano

6. humanitarni koncert riječkih studenata „Gradimo bolju budućnost“

Gradimo bolju budućnostStudentski zbor Građevinskog fakulteta u Rijeci poziva na 6. humanitarni koncert „Gradimo bolju budućnost“. Koncert se održava, u petak 9.studenog 2018., u auli Građevinskog fakulteta u Rijeci (Kampus) s početkom u 18:30 sati. Ulaz je besplatan.

“Nakon što smo prošle godine uspješno pomogli Domu za nezbrinutu djecu „Ivana Brlić-Mažuranić“, ove godine smo se odlučili pomoći udruzi DIP iz Rijeke (Društvo za istraživanje i potporu) koja pomaže djeci s poteškoćama u razvoju, poremećajima u ponašanju i kroničnim bolestima” – stoji u pozivu Studenstskog zbora.

“Za provedbu aktivnosti i programa udruge (Mentorski program, terapijsko i rekreativno plivanje, likovno kreativne radionice, volontiranje na događanjima itd.) najčešće im nedostaje materijala za provedbu aktivnosti jer nije sve plaćeno iz sredstava koje dobiju u okviru projekata, što im je jako važno” – pojašnjava Mateja Vareško, voditeljica projekta i članica Studenstskog zbora.

“Donacijama prikupljenim na koncertu uzdruzi DIP osigurati ćemo materijal za aktivnosti (akrilne boje, boje za drvo, pribor za crtanje, opreme za plivače, baloni, kistovi i sl.). Uz to ima i puno drugog sitnog alata koji će im trebati, kao što su kantice za presađivanje cvijeća i biljaka, rukavice za vrt itd.” – zaključuje Vareško.
Nastupaju: Dječji zbor Tratinčice, Djevojački zbor Josip Kaplan, Riječki komorni zbor „Val“, Medea & Mateo Žmak, Glorena, Iva Santini, Vintage Factory.