Aktivizam, Nekategorizirano

‘Sviramo za Iggya’ 28. prosinca u Močvari

Sviramo-za- Iggya“Sviramo za Iggya” naziv je humanitarne akcije koja okuplja rock bendove, prijatelje priznatog hrvatskog violinista Igora Barića, u cilju pomoći pri rehabilitaciji nakon teže bolesti.

Cinkuši su okupili ekipu svojih kolega i prijatelja s namjerom združenog muziciranja i prikupljanja novčanih sredstava za pripomoć u rehabilitaciji Igora Barića, koji se trenutno oporavlja od posljedica moždanog udara.

Tako će se velika družina Hladnog piva, Picksiebnera i Cinkuša okupiti u srijedu, 28.12.2016. u Klubu Močvara i zasvirati za svoga kolegu.

Igor Barić, popularni “Iggy”, voljeni je član glazbene družine Cinkuši, kao i dugogodišnji violinist Ansambla narodnih plesova i pjesama Lado. Surađivao je i s Hladnim pivom, Vješticama, Ayllu, Tetom Lizom, Jegedušima, Zagrebačkim muzikašima, Harmerima, sudionik brojnih koncerata i albuma. Prošao je veliki dio svijeta svirajući violinu, gajde i flautu, dajući svoj obol autorskom pristupu po kojemu su Cinkuši prepoznatljivi. Od samostalnih albuma “Zeleni kader” (1999.), “Domesticus Vulgaris” (2005.), “Špiritus Sanctus” (2009.), zaokruženih na live albumu i DVD-videu “Uživancija!” (2011.), preko kazališnih predstava Renea Medvešeka “Čovjek koji je spasio Europu”, zatim “Hamlet” u režiji Zlatka Viteza, plesnih predstava “Domesticus Vulgaris ili Jednostavno domaće” (2005.) i “Etnounlimited ili suze i krv” (2008.) Rajka Pavlića, voditelja plesnog ansambla Liberdance, do animiranih filmova “Ciganjska” (2004.) i “Silencijum” (2006.) Davora Međurečana i Marka Meštrovića. 2005. godine s Cinkušima dobiva nagradu za najbolju autorsku glazbu na 13. Danima Hrvatskog filma za animirani film “Ciganjska”, a 2010. Hrvatsku diskografsku nagradu Porin u kategoriji najbolji etno album godine sa “Špiritus Sanctus”.

www.facebook.com