Nekategorizirano, Svijet

Antibrexit aktivisti u Doveru razapeli natpis „Još uvijek volimo EU“

Proeuropski aktivisti su ponad bijelih klifova u Doveru, znamenitosti blizu jedne od glavnih trajektnih luka prema Francuskoj i Belgiji, postavili ogromni natpis koji kaže: „Još uvijek volimo EU“, uoči dana kad Velika Britanija izlazi iz EU-a.

Organizator Antony Hook objavio je fotografiju natpisa snimljenu dronom, koja pokazuje britansku zastavu u obliku srca, nakon što je za ovaj pothvat prikupio novac putem crowdfunding kampanje.

Hook, član britanskih Liberalnih demokrata, skupio je više o 10 000 funti kako bi platio natpis koji se proteže na 150 kvadratnih metara, namijenjen „onima koji cijene naš odnos s EU-om“.

Natpis je također namijenjen za „tri milijuna građana Europske unije koji Ujedinjeno Kraljevstvo zovu domom; naše prijatelje, liječnike, učitelje“, rekao je Hook na Twitteru.

To je „za one kojima je ovo vrijeme ispunjeno strahom i tjeskobom“, rekao je.

„Nažalost, više ne možemo zaustaviti brexit, no možemo poslati snažnu poruku svijetu da još uvijek volimo Europu“, napisao je Hook u svome apelu.

„Mi odlazimo, no bez obzira jeste li glasovali za ili protiv, svejedno želite imati dobre odnose u budućnosti s našim najbližim susjedima.“

Hook je zamolio pobornike da „pomognu poslati moćnu poruku svijetu da nismo samo zemlja Nigela Faragea, Borisa Johnsona i Tommyja Robinsona“.