Aktivizam, Nekategorizirano

Antifašistička liga uz organizatore Dana ustanka

antifa_crPoručili su da je pokušaj Autohtone Hrvatske stranka prava da ga spriječi, sramotan postupak kojem se cijela Hrvatska treba suprotstaviti.

Predstavnici Antifašističke lige RH na čelu s predsjednikom Zoranom Pusićem došli su u utorak u Srb kako bi poduprli mještane, kojima su i pomogli u čišćenju i pripremi obilježavanja Dana ustanka naroda Like, koje kod antifašističkog spomenika 27. srpnja organiziraju Srpsko narodno vijeće i Savez antifašističkih boraca i antifašista, prenosi Hina.

Zoran Pusić izjavio je da su imali potrebu poduprijeti stanovništvo Srba i upozoriti javnost na činjenicu da se postupanje Autohtone Hrvatske stranke prava, koja je bila razapela šator kod spomenika, “percipiralo s jedne strane kao lokalni problem, a s druge kao etnički, koji se tiče samo Srba i Srpskoga narodnog vijeća, kao da se to ne tiče Hrvatske”.

– Ja ne gledam ljude po nacionalnosti, ali smatram da je važno da ovamo dođu Hrvati koji drže da je teroriziranje i opasno divljaštvo prema jednoj etničkoj skupini ako ih se naziva četnicima i vrijeđa. Sve to je sramotno i zato se svi skupa trebamo tomu suprotstaviti – rekao je Pusić.

Istaknuo je da je Antifašistička liga organizacija kojoj je cilj integracija antifašizma u temelje hrvatskog društva, suprotstavljanje svim manifestacijama nacifašizma te zahtijevanje da Hrvatska dosljedno primjenjuje ustavne odredbe o pravnoj, demokratskoj, sekularnoj i socijalno osjetljivoj državi.