Aktivizam, Nekategorizirano

Antistresna kreativna radionica za onkološke pacijentice

Udruga NISMO SAME poziva na Antistresnu kreativnu radionicu za onkološke pacijentice koja će se održati u srijedu 28. prosinca 2022. u Hrvatskoj kući “Materina priča” (Preradovićeva 31), s početkom u 17.30 sati.

Ovo je peta od devet radionica koje će za žene oboljele od malignih bolesti, i članove njihovih obitelji, organizirati Udruga u sklopu projekta Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama koji je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, navodi se u Facebook najavi.

Radionicu će voditi Aleksandar Kovačević koji u posljednje tri godine vodi razne antistresne kreativne radionice promovirajući tehnike za koje nije potrebno nikakvo likovno ili umjetničko predznanje, iskustvo ili talent, a koje omogućavaju polaznicima stvaranje pravih umjetničkih djela.

Radionice jačaju samopouzdanje, smanjuju stres i kao takve spadaju u art terapiju.

Tehnike u kojima ćemo raditi:
1. STING ART (maksimalno 5 polaznica) – tehnika pletenja koncem oko čavlića koji se ukucavaju na drvenu površinu (najčešće OSB ploče)
Više o ovoj tehnici potražite na https://www.vjerujusebe.com/galerija/string-art;
2. AKRILNO IZLIJEVANJE (maksimalno 5 polaznica) – tehnika slikanja tekućim akrilnim bojama.
Više o ovoj tehnici pogledajte na https://www.vjerujusebe.com/galerija/akrilno-izlijevanje;
3. ENKAUSTIKA (maksimalno 5 polaznica) – metoda slikanja voskom i glačalom – zanimljiva slikarska tehnika antičkog podrijetla.

Sve polaznice oslikat će i jednu božićnu kuglicu tehnikom mramoriranja, a upoznat će se i s tehnikom pletenja s papirnim rolicama (od starih novina i promo letaka) pomoću koje se mogu izrađivati mala božićna drvca i ukrasi za bor.
Sav materijal je osiguran.
Budući da je broj mjesta ograničen molimo vas da svoj dolazak najavite na e-mail ivana@nismosame.com ili goranka@nismosame.com ili u inbox na našoj Facebook stranici. (Izvor Nismo same Facebook najava)