Aktivizam, Nekategorizirano

Booksina Revija malih književnosti posvećena Islandu od 27. do 29. rujna

Booksina Revija malih književnosti ove godine predstavlja književnost Islanda, a ugostit će u Zagrebu, od 27. do 29. rujna, deset autora i autorica prema odabiru islandskog pisca Sjóna.

“Idući tjedan počinje Booksina Revija malih književnosti, i to posvećena islandskoj književnosti”, ističe se u najavi. Islandski književnik Sjón odabrao je dvanaest autorica i autora, pjesnikinja i pjesnika, koji/e u najboljem svjetlu predstavljaju suvremenu islandsku književnost, napominju iz Bookse.

Svi oni bit će okupljeni u antologiji islandske književnosti pod naslovom “Svjetlucaju ledene perle” koja izlazi iz tiska u povodu Revije, a njih čak desetero boravit će idući tjedan u Zagrebu, gdje će se s hrvatskom čitateljskom publikom susresti u nizu tribina i razgovora u Booksi od 27. do 29. rujna.

Riječ je o piscima i spisateljicama, pjesnikinjama i pjesnicima različitih generacija, izričaja i poetika, a to su Guðbergur Bergsson, Kristín Ómarsdóttir, Sigrún Pálsdóttir, Ragnar Helgi Ólafsson, Sölvi Björn Sigurðsson, Elías Knörr, Eva Rún Snorradóttir, Bergþóra Snæbjörnsdóttir, Ewa Marcinek, Ásta Fanney Sigurðardóttir, Jónas Reynir Gunnarsson i Brynja Hjálmsdóttir.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Detaljan program ovogodišnje Revije malih književnosti bit će objavljen uskoro. (Hina)