EHO, Nekategorizirano

Dovršena adaptacija dvorišta Društvenog centra u Dardi

Foto: Udruga Đola

U sklopu projekta „Razvoj Društvenog centra i organizacija civilnog društva u Dardi“ koji Udruga Đola provodi u partnerstvu s Romskim resursnim centrom, HKUD Darda, STK Darda, Udrugom žena Općine Darda i Udrugom djeca dizajneri Darde završena je posljednja faza adaptacije Društvenog centra – uređenje dvorišta Društvenog centra, navodi u priopćenju udruga Đola.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Podsjetimo, cilj projekta je prilagoditi zgradu bivše srednje škole u Dardi u potpuno funkcionalni Društveni centar te ojačati kapacitete udruga koje djeluju na području Općine Darda i Baranje.

Nakon unutarnjih adaptacija, u svibnju je započelo uređenje dvorišta. Ono se sastojalo od izgradnje tri sjenice, pozornice, ravnanje terena, betoniranje staze, izmjene ulazne kapije, vađenja starih panjeva i postavljanje oglasnih ploča. Tijekom adaptacije dvorišta kao ispomoć su sudjelovali i mladi volonteri koji su osim društveno korisnog rada stekli i mnoga tehnička znanja.

Kao završni čin uređenja dvorišta zasađena su 22 stabla (tuje, čempresi, magnolije, bagrema, vrbe i slično). Cilj uređenja dvorišta je omogućiti svim udrugama koje djeluju u prostoru Društvenog centra provedbu aktivnosti na otvorenom, što se pokazalo izuzetno potrebno tijekom pandemije COVID – 19. Osim navedenog, u dvorištu Društvenog centra bit će organizirana različita javna kulturna i zabavna događanja, a njihov se početak očekuje u proljeće 2022. godine kada će biti organizirano službeno otvorenje dvorišta – ističe Đola.

Osim javnih događanja, u nastavku provedbe projekta organizirat će se još sedam ciklusa edukacija jačanja kapaciteta udruga iz područja ekonomije i gospodarske djelatnosti udruga, volonterskog angažmana, međusektorske suradnje, suradnje u lokalnoj zajednici te odnosa s javnošću – zaključuje se u priopćenju.