Hrvatska, Nekategorizirano

Projekt USMJERi se! za djecu i mlade u riziku počinje u slavonskim županijama, sufinancira ga Europski socijalni fond

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu priredio je projekt za djecu i mlade u riziku “USMJERi se!” kojeg će provoditi u nekoliko slavonskih županija, od travnja ove godine do ožujka 2022.

Projekt “USMJERi se! – uključeni, sposobni, mladi, jedinstveni, educirani i ravnopravni” provodit će se u partnerstvu s Osnovnom školom Darda, Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir, udrugom Projekt građanske demokratske inicijative i Romskim resursnim centrom.

Provedba projekta počinje s nekoliko važnih inovativnih socijalnih usluga na području Osječko – baranjske županije, poput poludnevnog boravka u OŠ Darda za djecu i mlade u riziku i s problemima u ponašanju i osnivanja multidisciplanarnog mobilnog tima koji će djelovati na području cijele županije i pružati psihosocijalnu pomoć.

Program će se provoditi na području Osječko- baranjske, Virovitičko- podravske, Požeško- slavonske, Brodsko- posavske i Vukovarsko- srijemske županije.

Osim otvaranja poludnevnog boravka u osnovnoj školi Darda za djecu i mlade u riziku i s problemima u ponašanju te formiranja multidisciplinarnog mobilnog tima i pružanja usluge psihosocijalnog savjetodavnog rada djeci, mladima i njihovim obiteljima u Osječko-baranjskoj županiji, provodit će se i edukacija stručnjaka koji rade s djecom i mladima.

Na taj će se način razviti specifična znanja i vještine svih uključenih i unaprijediti kvaliteta života ciljnih skupina i povećati njihova uključenosti u društvo, stoji u priopćenju.

Projekt se provodi u okviru Poziva za prijavu projekata u području Širenja mreže socijalnih usluga u zajednici – Faza I, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020).

Predviđeno trajanje projekta je od 1. travnja 2020. do 31. ožujka 2022. (Hina)