Aktivizam, Nekategorizirano

Drugi Marš za životinje u Zagrebu

unnamed_3Prijatelji životinja i Udruga Pobjede pozivaju sve na javno okupljanje i povorku u centru Zagreba povodom Međunarodnog dana prava životinja, 8. prosinca. Marš za životinje će započeti okupljanjem u 11 sati na Trgu kralja Tomislava.

Prijatelji životinja povodom Međunarodnog dana prava životinja pozivaju sve da se pridruže: “Životinje kao živa bića osjećaju bol i proživljavaju emocije tuge i straha te posjeduju volju za životom. One se ne mogu same izboriti za sebe i svoja prava na život bez ugnjetavanja od strane ljudi. Vjerujemo da je svatko u našem okrutnom odnosu prema životinjama barem nečime zgrožen te je važno da svoje zauzimanje za nedužna bića s kojim trebamo djeliti ovaj planet javno iskaže. Marš za životinje odlična je prilika za sve kojima bilo kakvo iskorištavanje životinja izaziva osjećaj nepravde i nelagode da dođu i zauzmu se za pse, mačke, kuniće, puhove, činčile, krave, kokoši, ribe i mnoge druge.”

Iz Udruge Pobjede dodaju: “Prošle godine podršku Maršu dale su brojne civilne, eko i ostale udruge i organizacije iz Hrvatske i inozemstva, a Marš je najavila i Senatorica Christine Teunissen iz nizozemske stranke Partij voor de Dieren. Oko 500 ljudi ponosno je koračalo ulicama Zagreba i zajedno pokazalo otpor prema postojećim društvenim praksama u odnosu prema ne-ljudskim životinjama. Pozivamo sve da nam se pridruže na drugom velikom Maršu za životinje i pomognu zajedno s nama stvarati budućnost nenasilja.”