Aktivizam, Nekategorizirano

“Marš za životinje” 13. travnja u Zagrebu – ljubav za sve stanovnike planeta Zemlje

 foto HINA / Denis CERIĆ
foto HINA / Denis CERIĆ

Marš za životinje održat će se 13. travnja u Zagrebu s porukom – ljubav za sve stanovnike planeta Zemlje, najavila je u utorak udruga Prijatelji životinja koja Marš organizira s Udrugom Pobjede.

“Poruka 3. marša za životinje je ljubav za sve stanovnike planeta Zemlje, a pronosit će se transparentima, zastavama, šarenim bakljama, ali i glasnim sloganima koji će odjekivati središnjim ulicama Zagreba 13. travnja od 11 sati”, priopćili su Prijatelji životinja.

Kažu da će na Marš za životinje, koji su podržale i najveće svjetske organizacije za zaštitu prava životinja, organiziranim prijevozom u Zagreb doći aktivisti iz Varaždina, Osijeka, Splita, Rijeke i drugih gradova. Za sudjelovanje u povorci, kako ističu, potreban je samo djelić slobodnog vremena i, naravno, “ljubav prema životinjama, osjećaj za pravdu i malo aktivizma”, te su stoga pozvani svi koji žele pomoći najslabijima.

Stjepan Hrastić iz Prijatelja životinja, koordinator Marša za životinje, navodi kako je Izlazak na ulice jedan od ključnih načina ukazivanja na nepravdu.

“Ne sramite se, već budite uz nas glasni i ponosni što se zalažete za prestanak iskorištavanja i ugnjetavanja živih bića s kojima trebamo dijeliti ovaj planet”, poručuje Hrastić, dok iz udruge Pobjede pozivaju građane da budu “dio rastućeg pokreta za nenasilje” te se pridruže toj povorci.