EHO, Nekategorizirano

Društveni centar Laurentius pozornica najvećih živućih pjesnika i pjesnikinja Imotske krajine

U Društvenom centru Laurentius u subotu 22. svibnja od 16 sati odvija se svečana manifestacija pod nazivom Zaštita okoliša i baštine našeg kraja.

U sklopu ovog tematskog dana Društveni centar Laurentius postat će pozornica za neke od najvećih živućih pjesnika i pjesnikinja Imotske krajine. Svoje stihove i djela čitat će Snježana Jelinić, Ivan Bitanga, Vesna Ujević, Mara Ožić Bebek, Mladen Vuković, Ivica Šušić, Ante Žužul Marinović i Augustin Ago Kujundžić. Uz njihove stihove slavit će se prekrasna priroda i baština imotskog kraja.

Prisutni će osim slušanja literarne baštine imati prilike sudjelovati u rješavanju zagonetki i takmičiti se u kvizu lokalnog znanja gdje će moći demonstrirati svoju informiranost o Imotskoj krajini. Najbolji znalci postat će ponosni nositelji titule Zaštitnik baštine. Također će osvojiti zanimljive nagrade, a svi će moći uživati u kavi i kolačima te osjetiti pravi duh zajednice – navodi se u priopćenju udruge “Kolajna ljubavi”.

Udruga „Kolajna ljubavi“ organizira navedeno druženje u Lovreću povodom obilježavanja Međunarodnog dana bioraznolikosti. Budući se manifestacija odvija u sklopu programa Volonterstvo i aktivno građanstvo cilj je osvijestiti važnost očuvanja naše lokalne baštine i jačati duh zajedništva. Pridružite nam se na poetskom popodnevu uz kolače, nagrade i puno zabave – ističe se u pozivu.

Projekt „Društveni centar Laurentius“ provodi udruga “Kolajna ljubavi” u suradnji s općinom Lovreć i partnerskim udrugama Zavičajnom eko udrugom „Ričice“, Kulturno umjetničkom udrugom „Ujević“, Centrom za održivi razvoj Imotski “IMO-info” i Kulturnom udrugom mladih “K.U.M. PROLOŽAC” s ciljem revitalizacije lokalne zajednice Imotske krajine kroz korištenje javnog prostora kao prvog društvenog centra na imotskom području.

Projekt se provodi dvije godine, od studenog 2020. do studenog 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta je 1.908.272,42 kuna, a sredstva su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%) u okviru poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice.

Aktivnosti Društvenog centra Laurentius možete pratiti na Facebook i internetskoj stranici projekta.