Aktivizam, Nekategorizirano

Udruga “Kolajna ljubavi” u općini Lovreć osniva prvi društveni centar na području Imotske krajine

Foto: općina Lovreć

Udruga “Kolajna ljubavi” u srijedu 16. prosinca 2020. u 10 sati održat će početnu konferenciju projekta  “Društveni centar Laurentius” putem platforme Zoom. Projekt  “Društveni centar Laurentius”  sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda,  a njime se planira osnivanje prvog društvenog centra na području Imotske krajine u općini Lovreć.

Projekt  traje od studenog 2020. do studenog 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta je 1.908.272,42 kuna, a sredstva su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%) u okviru poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice.

Nositelj projekta je udruga “Kolajna ljubavi” koja provodi projekt u suradnji s općinom Lovreć i partnerskim udrugama Zavičajnom eko udrugom „Ričice“, Kulturno umjetničkom udrugom „Ujević“, Centrom za održivi razvoj Imotski “IMO-info” i Kulturnom udrugom mladih “K.U.M. PROLOŽAC” s ciljem revitalizacije lokalne zajednice Imotske krajine kroz korištenje javnog prostora općine Lovreć kao prvog društvenog centra na području Imotske krajine.  Cilj suradnje između lokalnih udruga i općine Lovreć je revitalizacija Imotske krajine na korist građana.

Osnovni razlog osnivanja Društvenog centra Laurentius je poboljšanje društvenog života svih stanovnika Imotske krajine. Centar će tako postati mjesto na kojem se nude kvalitetne usluge zajednici i aktivira građane da daju svoj doprinos poboljšanju društvenog života u općini Lovreć i okolnim mjestima.