Aktualno, Nekategorizirano

Predstava „Korona u našoj kući“ u Društvenom centru Laurentius u Lovreću

U subotu 19. 2. 2022. godine u 17 sati udruga Kolajna ljubavi organizira manifestaciju “Predstava lovrećkih mališana“ na adresi Društvenog centra Laurentius, Dr. Franje Tuđmana 6, u Lovreću. Radi se o dječjoj predstavi, komediji „Korona u našoj kući“, koja je zasnovana na lokalnim dogodovštinama i na satiričan te duhovit način analiziraju neželjeni dolazak korone u našu svakodnevnicu. Svi su pozvani na ovu veselu komediju koja će publiku nasmijati do suza uz neodoljivu dozu dječjeg veselja, navodi udruga u priopćenju.

Predstava „Korona u našoj kući“ dio je europskog projekta „Društveni centar Laurentius“ kojim se nastoji unaprijediti kulturni i društveni život stanovnika Imotske krajine. Radom prvog društvenog centra u regiji provode se brojne kreativne radionice kojima se kreiraju unikatni umjetnički i kulturni proizvodi poput slikovnica, igrokaza, ručnih radova, slika i oslikanih rukotvorina koji se potom izlažu na izložbama likovnih radova u centru. Voditelji ovih kreativnih aktivnosti su udruge iz Imotske krajine, ali svi se mogu uključiti i stvarati umjetnost i razvijati svoju kreativnost.

Osim spomenute udruge „Kolajna ljubavi“ program centra se realizira u suradnji s Kulturno umjetničkom udrugom „Ujević“, Zavičajnom eko udrugom „Ričice“, Centrom za održivi razvoj Imotski “IMO-info” i Kulturnom udrugom mladih “K.U.M. PROLOŽAC”. Sve aktivnosti su besplate, budući da su sredstva osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%) u okviru poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice.

Predstavu će izvesti učenici Osnovne škole „Silvija Strahimira Kranjčevića“ iz Lovreća sudjelujući na dramskim radionicama koje je osmislila voditeljica Renata Kolovrat u sklopu redovnog programa Društvenog centra. Lovrećki mališani će izvesti predstavu povodom Svjetskog dana socijalne pravde koji se obilježava 20. veljače s ciljem pružanja jednakih mogućnosti svima u svijetu, sa željom da se svaka diskriminacija i siromaštvo iskorijeni što je posebno izazovno u doba pandemije korona virusom.

Predstava je samo jedan od vrijednih kulturnih doprinosa Imotskoj krajini koji nastaju djelovanjem lovrećkog Društvenog centra. Naime u prostoru Društvenog centra Laurentius već su se osmislile tri slikovnice i dvije predstave. Lutkarska predstava „Nevolje u Tinogradu“ već je izvedena pred roditeljskom publikom i doživjela je pravi uspjeh, pa se organizatori nadaju da će to se ponoviti i s predstavom lovrećkih mališana.

Vrata „Društvenog centara Laurentius“ su otvorena za sve zainteresirane za sudjelovanje na manifestaciji. Sve aktivnosti se provede uz pridržavanje epidemioloških mjera, a za sudjelovanje nije potrebna COVID potvrda.
Osiguran je i besplatan prijevoz za prisutne. I naravno zagarantirana je odlična atmosfera i još bolje društvo – zaključuje se u priopćenju udruge Kolajna ljubavi.