Aktualno, Nekategorizirano

Planinarska manifestacija s Veljkom Ujevićem u Društvenom centru Laurentius

U subotu, 4. lipnja. 2022. u 18 sati, udruga „Kolajna ljubavi“ organizira manifestaciju pod nazivom ”Planinarska manifestacija s Veljkom Ujevićem“ na adresi Društvenog centra Laurentius, Dr. Franje Tuđmana 6, u Lovreću. Manifestacija se održava povodom Svjetskog dana okoliša koji se obilježava 5. lipnja svake godine s ciljem da se istaknu glavni problemi okoliša te da se pojedince potakne na razmišljanje o njihovom djelovanju na okoliš.

Kako boravak u prirodi postaje sve popularniji zbog pozitivnih promjena koje ima za naše zdravlje, Udruga je odlučila ugostiti Veljka Ujevića, člana HPD-a Imotski kako bi sudionicima približio planinarenje kao poželjnu aktivnosti koja je prigodna za sve uzraste od školaraca do umirovljenika.

Planinarenje je aktivnost za sve ljubitelje prirodnih ljepota i ljude koji su željni istraživanja i putovanja. Nerijetko planinari proputuju ne samo Hrvatsku, već i cijeli svijet. Prilika je to za upoznavanje s ljepotama prirode, ali i bijegom od užurbanog načina života.

Planinarenje kao rekreativna aktivnost s ciljem podizanja ekološke svijesti svima je dostupna te ovom prilikom pozivamo sve koji promišljaju o pristupačnim hobijima da se pridruže i da se upoznaju s ovom prekrasnom aktivnošću. Dovoljno je obući udobne tenisice i krenuti!

Ova manifestacija dio je projekta „Društveni centar Laurentius“ koji se provodi suradnjom pet udruga iz Imotske krajine i općinom Lovreć, a svi koji se požele uključiti i više su nego dobrodošli. Ukupna vrijednost projekta je 1.908.272,42 kuna, a sredstva su osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%) u okviru poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”. Vrata Laurentiusa su otvorena za sve zainteresirane za sudjelovanje na manifestaciji, a osiguran je i besplatan prijevoz za prisutne.

Kalendar aktivnosti Centra i sve novosti možete pratiti putem web stranice: https://laurentius.com.hr/, putem Facebook-a: Društveni centar Laurentiusa te putem Instagrama: drustvenicentar_laurentius_.