Aktivizam, Nekategorizirano

“Dugina školica” ciklus je edukativnih susreta u organizaciji udruge Dugine obitelji.

Ideja Dugine školice nastala je nakon razgovora s članstvom o temama vezanim uz LGBTIQ* zajednicu i roditeljstvo. Kroz edukativne susrete žele saznati više, istražiti nove pristupe i spoznaje, ili jednostavno podijeliti vlastita iskustva s osobama u sličnim situacijama.

Kroz 2022. godinu planira se organizirati 6 edukativnih susreta, koje će voditi članice i članovi Duginih obitelji. Sudjelovanje je otvoreno svim zainteresiranima!

Prvi edukativni susret naslova je “Qviz terminologija“. LGBTIQ* zajednica i teme kojih se ona dotiče uključuju mnoge identitete, različita iskustva, bogatu povijest, mnoga događanja i važne datume. Na ovom susretu razgovarat će se o terminologiji, povijesti LGBTIQ* zajednice kako u svijetu, tako u Hrvatskoj, prikazu LGBTIQ* osoba u medijima i raznim drugim temama – u formatu online kviza!

Voditelj susreta je Daniel Martinović, predsjednik i jedan od koordinatora udruge Dugine obitelji, s višegodišnjim iskustvom vođenja edukacija i radionica o LGBTIQ* temama.

Susret će se održati putem platforme Zoom, u ponedjeljak 24. siječnja s početkom u 18:00 sati. Ukoliko želite sudjelovati na susretu, ispunite obrazac koji se nalazi ovdje: https://forms.gle/Ywpck2tKmq6LvSpb8