EHO, Nekategorizirano

EDUKA započela provedbu projekta podrške djeci na području općine Klinča Sela

Osim projekta Sinekološke STEM edukacije koja je u tijeku provedbe, EDUKA je s uspjehom prošla na još jednom europskom natječaju. Tim ljudi okupljen oko Renate Kobetić na poziv za dostavu projektnih prijedloga Europskog socijalnog fonda prijavio je projekt Klinčići – razvojni program podrške djeci na području općine Klinča Sela, koji je uspješno ugovoren te su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 456.717,00 kuna. Radi se o bespovratnim sredstvima koja su namijenjena za poduku, pripremu za maturu, razne jezične vještine, navodi se na 01portal.hr.

EDUKA ovaj projekt provodi zajedno s Osnovnom školom Klinča Sela, Udrugom za logopedski i psihološku podršku “Ježeva kućica” te Općinom Klinča Sela.

  • To nam je drugi projekt za koji smo ostvarili sufinanciranje iz ovog fonda, jer kao što znate u provedbi smo projekta Znanstvena avantura koji je financiran iz Ministarstva znanosti i obrazovanje, a u okviru projekta su predviđena dva kampa za darovitu djecu. Jedan kamp će se održati sada za vrijeme uskršnjih praznika ovdje u Klinča Selima gdje olaze djeca iz Zadarske županije, dok djeca iz Zagrebačke županije idu u lipnju u Zadar. Partneri na tom projektu su nam Fakultet strojarstva i brodogradnje, Općina Klinča Sela i Prirodoslovno grafička škola iz Zadra- ispričala nam je predsjednica EDUKE Renata Kobetić koja nam je otkrila i pojedinosti projekta Klinčići.
  • U tom projektu ima dosta radionica koje su povezane uz psihologiju i logopediju. U tom se projektu također financiraju besplatne pripreme za maturu za obje razine, a tu su i radionice novinarstva, radionice koje su vezane za prikazivanje filmova te poduku. Također, imamo i početne tečajeve za španjolski, francuski i engleski jezik, kao i niz radionica za darovitu djecu – kazala je predsjednica EDUKE.

Provedba Klinčića traje 14 mjeseci, a provedba projekta započela je 27. prosinca 2022., dok je provedba Znanstvene avanture započela 13. listopada prošle godine i traje do 31. kolovoza.

Projekt je ugovoren na pozivu „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“.