Aktivizam, Nekategorizirano

Edukativne video radionice za mlade – Uhvati solidarnost

U razdoblju od 6. listopada do druge polovice prosinca Udruga Amazonas i ove godine u suradnji s Blank_filmskim inkubatorom provodi ciklus interaktivnih video radionica u sklopu projekta ‘Edukativne video radionice – Uhvati solidarnost’.

Edukacija je namijenjena mladima u dobi od 18 do 30 godina, koji se prvi put susreću sa snimanjem i obradom materijala. Tema kratkih filmova bit će organizacije koje aktivno djeluju u području Europskih snaga solidarnosti te njihovi internacionalni volonteri i volonterke.

Prve dvije radionice, (06.10. i 13.10.) održat će se u prostorijama Udruge Amazonas (Ljubljanica 7) u 16 sati. Sastojat će se od kratkog upoznavanja polaznika i polaznica, upoznavanja s projektima Europskih snaga solidarnosti te s organizacijama o kojima će se snimati kratki filmovi. Polaznici i polaznice bit će podijeljeni u manje timove (2-3 osobe) te će odabrati organizaciju o kojoj žele snimiti kratki film. Zatim će do kraja listopada upoznati predstavnike organizacije te internacionalne volontere koji djeluju u organizaciji o kojoj će snimati kratki video film te će započeti s kreiranjem sinopsisa za film.

Kroz studeni polaznici i polaznice će biti upoznati s opcijama snimanja, rukovanja opremom te načinom obrade materijala, programima i opcijama koje mogu koristiti. Radionice će se održati u prostorijama Blank_filmskog inkubatora koji će voditi edukaciju. Termin snimanja birat će polaznici/ice u dogovoru s njima, a oprema za snimanje je osigurana.

Edukacija će završiti svečanim prikazom kratkih filmova svim zainteresiranima. Također, isječci će biti objavljeni i na društvenim medijima udruge.

Prijaviti se mogu svi mladi između 18 i 30 godina. Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac na linku: http://shorturl.at/fILO4 do petka 25. rujna.

Edukativne video radionice organizira Udruga Amazonas, a financira Grad Zagreb – Gradski ured za sport i mlade.