Aktivizam, Nekategorizirano, Rad udruga

Glazbeni program Arabian Night, plesno i gastronomsko druženje u petak u klubu ATTACK

Drugačija glazba u petak, 20. rujna 2019. od 21 sat, u klubu Attack predstavlja glazbeni program Arabian Night. Ambient, psydub i chill out glazbu, tematski povezanu s bliskoistočnim glazbenim izričajima, birat će Indra, Blue Forest i Hand of Damaru.

Uz plesni dio, posjetitelji će moći uživati i u degustaciji specijaliteta arapske kuhinje.

Ulaz je besplatan!

Blue Forest je ambijentalni, downtempo, psydub projekt producenta Roberta Ovčara iz Zagreba. Svoje live actove izvodio je posljednjih 7 godina na brojnim trance festivalima te na raznim chillout eventima u Zagrebu. Početkom 2017. godine postaje dio Mindspring Music labela gdje izdaje svoj treći album Spirals. Krajem 2017. u suradnji s Pavlom Kladarinom (vokali i fx) izdaje svoj live studio session Lands Of Forgotten za najpoznatiji psychill kanal na YT, The Psychedelic Muse. Ostala izdanja se mogu pronaći na njegovom bandcampu.

Hand of Damaru projekt je proizašao iz zvukovne ideje klasičnog orkestra i klasične glazbene forme, ali kao orkestar elektronskih zvukova te njihovih bezgraničnih mogućnosti, varijacija i transformacija. Nakon dugogodišnjeg rada za klasične, ethno i rock sastave zadržana je predanost klasičnim formama u futurističkom transcendentalnom tonalitetu. Na ambijentalnoj sceni Hand of Damaru projekt je prisutan od 2016. god., nastupima u Hrvatskoj i inozemstvu, na partijima i festivalima poput Mystic Mountain, FreeMental, Transylvaliens, Samasara, Shankra, Dakini.

Indra je započela svoj glazbeni put od world-music emisije Baraka na Radiju Student, Ministarstva psihodelije i Chillibara i niza različitih psybient tuluma i trance festivala, a trenutno ima status rezidentice na Mo:Dem festivalu. Indra nas preko 15 godina vodi na putovanja svijetom kroz svoju jedinstvenu fuziju vibrirajućih ambijenta i toplih etno zvukova ispod kojih je uvijek dub kičma i gruv Majke Zemlje. Njena kompilacija Forest Garden poziv je da se vratimo roots vrijednostima i održivom načinu života.
Image

Program Drugačija glazba provodi se kroz projekt Korak dalje – prema uključivoj kulturi u kojem, uz AKC Attack sudjeluju Kulturtreger, SU Operacija grad, Multimedijalni institut, URK, WHW, Kontejner i CMS.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 799.440,67 kn, od čega 679.524,57 kn sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.