Hrvatska, Nekategorizirano

"Hrvatska može bolje" proziva Reinera za manipulaciju procedurom

Izvor i foto: HINA
Izvor i foto: HINA

Inicijativa Hrvatska može bolje prozvala je predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera da “manipulira procedurom protiv obrazovanja”, jer u saborski dnevni red u petak nije uvršten HNS-ov zaključak o potpori cjelovitoj Kurikularnoj reformi.
Inicijativa poziva zastupnike da tijekom današnje sjednice inzistiraju da se ta tema uvrsti na dnevni red. Pozivaju i sve zainteresirane da se s takvim zahtjevom obrate predsjedniku Sabora na njegov službeni e-mail, kao i svim zastupnicima.
Inicijativa zamjera Reineru što je “odbio priliku” da se u dnevni red “stavi rasprava i glasanje o potpori Cjelovitoj kurikularnoj reformi”, uz obrazloženje da je prijedlog stigao tek jučer, a “istovremeno je dozvolio” da se dnevni red proširi s 12 novih točaka, među kojima je i izbor ustavnih sudaca, o čemu se tek jutros izjasnio nadležni saborski Odbor za Ustav i Poslovnik.

“S obzirom na takvu manipulaciju procedurom, zbog podrške više od 50.000 građana i građanki koji su se u srijedu okupili na prosvjedima”, Inicijativa poziva zastupnike da inzistiraju na uvrštavanju te teme na dnevni red, a sve zainteresirane da se s takvim zahtjevom obrate predsjedniku Sabora, kao i svim zastupnicima.

Nećemo dozvoliti ignoriranje zahtjeva i poruka prosvjeda, priopćila je ta Inicijativa.
Zaključak o potpori cjelovitoj Kurikularnoj reformi obrazovanja, što ju je predložio Klub HNS-a, nije u petak uvršten u saborski dnevni red, ali će to, rekao je predsjednik Sabora Željko Reiner, biti učinjeno “što je moguće ranije”.
Prijedlog je, objasnio je, stigao tek jučer, pa “naprosto” nije stigao biti uvršten u dnevni red, to će biti učinjeno po Poslovniku, što je moguće ranije. (HINA)