Aktivizam, Nekategorizirano

Hrvatski Caritas pokrenuo akciju “Za 1000 radosti” – “Daruj i obraduj“

Zagreb, 04.12.2017 -  Hrvatski Caritas pokrenuo je svoju tradicionalnu predbožićnu nacionalnu humanitarnu akciju "Za 1000 radosti", ove godine pod nazivom „Daruj i obraduj“, te je pozvao sve koji to mogu da sudjeluju u darivanju onih koji su u potrebi. na slici promo materijali. foto HINA/ Hrvatski Caritas/ ik
Zagreb, 04.12.2017 – Hrvatski Caritas pokrenuo je svoju tradicionalnu predbožićnu nacionalnu humanitarnu akciju “Za 1000 radosti”, ove godine pod nazivom „Daruj i obraduj“, te je pozvao sve koji to mogu da sudjeluju u darivanju onih koji su u potrebi. na slici promo materijali.
foto HINA/ Hrvatski Caritas/ ik

– Hrvatski Caritas pokrenuo je svoju tradicionalnu predbožićnu nacionalnu humanitarnu akciju “Za 1000 radosti”, ove godine pod nazivom „Daruj i obraduj“, te je pozvao sve koji to mogu da sudjeluju u darivanju onih koji su u potrebi.

Programom “Za 1000 radosti” Hrvatski Caritas već petnaest godina tijekom cijele godine, a u predbožićno vrijeme napose, diljem Hrvatske poziva na pomoć višečlanim i braniteljskim obiteljima, obiteljima nezaposlenih, obiteljima godina, obiteljima suočenima s teškom bolesti. U tom razdoblju konkretna pomoć stigla je u desetke tisuća obitelji u nevolji, a uz nju i ohrabrenje, nada i radost – uz poruku “Niste sami”, ističe se u priopćenju Caritasa.

“Ovogodišnja akcija ‘Za 1000 radosti’ na tragu je snažnoga poticaja pape Franje i 1. svjetskog dana siromašnih te prigodne poruke, koja završava riječima: ‘Siromašni nisu problem: oni su izvor na kojem se moramo napajati u našem nastojanju da prihvaćamo bit evanđelja’, pa je naziv akcije “Daruj i obraduj” ujedno i poziv svima da darivanjem zahvatimo i oplemenimo svoje odnose s bližnjima, ponajprije s onima koji su u potrebi, nevolji, oskudici i tjeskobi, i to darujući ljudima pomoć, hranu, novac, podršku, objed, solidarnost, ali i ohrabrenje, prijateljstvo, izlet, iznenađenje, igru, veselje”, poručuju iz Caritasa koji ove godine obilježava 25 godina djelovanja.

Pozivaju tvrtke, poduzetnike, umirovljenike, državne službenike, aktiviste, obrtnike, studente, djecu i mlade da se odazovu akciji svatko na svoj način: uplatom na račun Hrvatskog Caritasa IBAN: HR4023400091510126452, poziv na br. 7-17 ili on on-line uplatom putem www.caritas.hr, donacijom proizvoda ili usluga ili pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena 6,25 kn po pozivu, PDV uključen).

U Caritasu ističu kako se u akciju uključuju i djeca i mladi te je u sve osnovne i srednje škole, uz preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja, poslano gotovo 550.000 listova s naljepnicama koje poticajnim ilustracijama ohrabruju na darivanje.

“Već 5 kuna, pa i manji novčani dar izdvojen za naljepnice, ili poziv na donacijski telefon može promijeniti nečiji život. Polovica  prikupljenih sredstava škola može usmjeriti obitelji u potrebi u zajednici, a s drugih 50 posto putem Caritasa učenici će solidarno pomoći obiteljima diljem Hrvatske”, ističu iz Hrvatskog Caritasa. (Hina)