Aktualno, Nekategorizirano

Koncert Lada za Autonomnu žensku kuću

Ansambl LADO održat će na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, 22. rujna u Hrvatskom narodnom kazalištu humanitarni koncert, a sva sredstva od prodaje ulaznica namijenjena su Autonomnoj kući Zagreb koja ove godine obilježava 30 godina djelovanja.

Programom “Iz Lada s ljubavlju”, plesnim i vokalno-instrumentalnim brojevima umjetnici Ansambla LADO prikazat dio bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije, ističe se u priopćenju Lada.

Kako bi se prikupilo što više sredstava za obnovu Savjetovališta za žene koje je oštećeno u potresu u ožujku ove godine, Ladovim će se umjetnicima pridružiti i gosti Nina Kraljić i Marko Tolja.

U trideset godina rada Autonomna ženska kuća Zagreb pružila je pomoć i podršku za više od 45 tisuća žena koje su preživjele partnersko ili obiteljsko nasilje i njihove djece, a za svoj rad dobila je brojna domaća i inozemna priznanja i nagrade.

Ulaznice za koncert, po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti online putem sustava Entrio i na svim prodajnim mjestima Entria. (Hina)