Aktualno, Nekategorizirano

Kuda će putovati smeće iz Dubrovnika?

smece_crKao govornici na tribini će sudjelovati predstavnici komunalnih poduzeća, županije, nevladinih udruga te lokalne inicijative građana.

Dubrovnik i okolica nalaze se u velikim problemima s otpadom zbog zatvaranja odlagališta Grabovica za koje je potvrđena veza s rijekom Omblom te zbog planova za gradnju kontroverznog županijskog centra za otpad u Lučinom razdolju. Istovremeno, postotak odvojenog prikupljanja otpada je vrlo nizak, a rokovi za ispunjenje visokih ciljeva čije neispunjenje donosi plaćanje visokih kazni vrlo su blizu.

Kako bi se raspravila navedena vruća tema i predložila moguća rješenja, organiziramo ovu tribinu koja će održati u srijedu 26.travnja u 18 sati u bivšem kinu Gruž (iza hotela Petka). Tribina se organizira u sklopu projekta COMMUN-SENSE – Otvoreno i transparentno upravljanje komunalnim uslugama i prostornim resursima.

Ova aktivnost realizira se u okviru projekta “Otvoreno i transparentno upravljanje komunalnim uslugama i prostornim resursima – COMMUN-SENSE”, koji financira Europska unija u sklopu I. komponente programa IPA, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Za sadržaj odgovara isključivo Zelena akcija i isti se ne može smatrati stavom Europske unije niti Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.