Hrvatska, Nekategorizirano

Kurikularnu reformu vodit će Jasminka Buljan Culej

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Jasminka Buljan Culej nova voditeljica ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme. Dolazi s mjesta savjetnice ministra Pave Barišića.

U svojim prijašnjim izjavama kao nedostatak cjelovite kurikularne reforme Culej je isticala nedovoljnu zastupljenost STEM-a. Smatra kako je Hrvatska među zemljama s najkvalitetnijim učiteljskim kadrom u Europi. Objasnila je i koji je najbolji put za unapređenje obrazovnog sustava – uskladiti obrazovanje s tržištem rada, doznaje HRT.

U priopćenju kabineta ministra Pave Barišića stoji kako je na prijedlog posebnoga stručnog povjerenstva imenovao voditelja i sedmero članova Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme (ERS).

Za voditeljicu Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme potvrđena je dr. sc. Jasminka Buljan Culej.

Za članicu Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji rani i predškolski odgoj i obrazovanje, potvrđena je dr. sc. Gordana Lešin. U kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju u potkategoriji gimnazije za članicu Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme potvrđena je dr. sc. Dubravka Brezak Stamać.

U kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju u potkategoriji strukovne škole za članicu Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme potvrđena je Sonja Rupčić Petelinc, mag. chem. U kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju u potkategoriji umjetničke škole za člana Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme potvrđen je dr. art. Robert Kuhar.

U kategoriji stručnjak s nastavničkih studija za člana Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme potvrđen je doc. dr. sc. Mirko Ruščić. U kategoriji stručnjak iz područja prirodoslovlja, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM) za članicu Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme potvrđena je doc. dr. sc. Ružica Vuk.

U kategoriji stručnjak iz društveno-humanističkog područja, za članicu Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme potvrđena je prof. dr. sc. Loretana Farkaš.

U kategorijama stručnjak u odgoju i obrazovanju u potkategoriji osnovna škola, stručnjak iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT), dva znanstvenika iz područja odgoja i obrazovanja te stručnjak iz Ministarstva znanosti i obrazovanja nisu potvrđeni kandidati. Za nepopunjena mjesta iz tih kategorija Ministarstvo znanosti i obrazovanja ponovit će javni natječaj.