Nekategorizirano, Svijet

LGBTQ bar u Houstonu ušao u povijest postavši biračko mjesto

Lokalni LGBTQ bar iz Houstona, ‘Buddy’s’ u utorak je vjerojatno ušao u u povijest. Kafić koji se reklamira kao “moderan gay bar s raznolikim događanjima” tvrdi da je prvo takvo mjesto koje je za potrebe predsjedničkih izbora pretvoreno u biračko mjesto, piše CNN.

U Buddy’su su mogli glasati svi registrirani stanovnici okruga Harris. U baru je bilo postavljeno 14 glasačkih mjesta, a predstavnici izbornog povjerenstva govorili su engleski, španjolski, vijetnamski, kineski i indonezijski jezik, stoji na Facebook stranici bara.

“Sretni smo što smo dobili prigodu da sudjelujemo u stvaranju povijesti jer smo prvi LGBTQ bar u povijesti koji je za potrebe predsjedničkih izbora pretvoren u biračko mjesto”, rekao je CNN-u vlasnik bara Christopher Barry, a list Houston Chronicle potvrdio je informaciju.

“Buddy’s bar je ponosan jer je omogućio siguran prostor za glasanje svojim biračima. Nadamo se da ćemo poslužiti kao svjetionik inkluzivnosti i humanosti gdje su svi dobrodošli”.

Barry vjeruje da je na najproduktivniji način pridonio zajednici na dan izbora. Rekao je da je odaziv birača bio velik, da je riječ o “iznimnom iskustvu” te kako bi volio da se bar i ubuduće koristi kao prostor za biračko mjesto. (Hina)