EHO, Nekategorizirano

Marijini obroci pozivaju na pomoć djeci Etiopije

Humanitarna organizacija Marijini obroci Hrvatska pozvala je pojedince i grupe da sudjeluju u kampanji “Pokreni se za obroke” kako bi skupila potrebna sredstva za pomoć djeci Etiopije, a kampanja kreće u ponedjeljak i traje do 30. listopada.

Cilj kampanje je skupiti 7153 kilometra koliko nas dijeli od Hrvatske do Etiopije i time djeci osigurati obroke u školama, poručili su u ponedjeljak iz Udruge.

„Bilo da hodate, trčite, biciklirate, plivate,(…) zabilježite svoje metre i kilometre te ih unesite u obrazac. Svoje metre i prijavu možete zabilježiti na poveznici“, navodi udruga i poziva ‘trkače’ da potraže sponzore koji će djeci osigurati obroke kao podršku njihovim prijeđenim kilometrima ili da sami daruju donaciju djeci za obroke i prijeđene kilometre.

Udruga naglašava kako su nemiri i rat u Etiopiji uzrokovali gubitke neviđenih razmjera te ugrozili živote najranjivijih skupina društva koje su i prije bile ugrožene i izrazito siromašne.

„Nedavno smo primili pismo našeg osnivača koje opisuje kako udruga podupire tisuće raseljenih ljudi nakon sukoba u Tigraju u Etiopiji. Šokirali smo se dok smo čitali o situaciji u Tigraju jer nismo znali ništa o tamošnjem ratu. Pročitali smo priču o djeci koja su se skrivala u špiljama dok su pobunjenici napadali njihovo selo, a kad su se vratili, našli su roditelje mrtve“, navodi udruga.

132 kune za hranu tijekom cijele školske godine

Marijini obroci Hrvatska dio su međunarodnog projekta koji svakodnevno pruža obrok djeci na mjestu obrazovanja u nekim od najsiromašnijih područja na svijetu. Trenutno hrane više od 2 milijuna djece u 20 zemalja diljem Afrike, Azije, Latinske Amerike i Kariba. 132 kune hrane dijete tijekom cijele školske godine, no također mu omogućuju da dođe u učionicu i stekne obrazovanje koje mu može dugoročno pružiti izlaz iz siromaštva. (Hina)