Aktivizam, Nekategorizirano

Novi humanitarni izazov: Daruj kilometre za ‘Marijine obroke’

“Daruj kilometre za Marijine obroke“, novi je izazov Marijinih obroka, međunarodne humanitarne organizacija koja u Hrvatskoj djeluje više od deset godina, a akciju je podržao i bivši Vatreni, Danijel Subašić.

Proteklih šest godina u svibnju su se tradicionalno organizirale humanitarne utrke, no zbog aktualne epidemiološke situacije ove je godine predstavljen izazov “Daruj kilometre za Marijine obroke”.

‘Virtualni je to izazov u kojem se poziva sve ljude otvorenog srca da odrede broj kilometara koje će do kraja svibnja istrčati, prehodati, proći na biciklu ili rolama, odveslati, isplivati i pokloniti Marijinim obrocima, uplativši preporučenu donaciju od 5 kuna po kilometru’, navode iz humanitarne udruge.

Prijave su otvorene od 10. svibnja, izazov treba ispuniti do 31. svibnja.

Svaki prijavljeni “natjecatelj” koji prihvati izazov te uplati i najmanju donaciju, dobiva startni broj i sudjeluje u nagradnoj igri.

„Gdje god se nalazili, prijeđenim kilometrima možete doprinijeti osiguravanju obroka za djecu u najsiromašnijim zemljama svijeta. Pridružite se nogometašima Dinama, košarkašima Cibone, bivšem Vatrenom Danijelu Subašiću, mnogim sportašima juniorima i jurite zajedno prema najhumanijem cilju“, poručuju iz organizacije.

Marijini obroci u školama diljem svijeta hrane preko 1,8 milijuna gladne djece. Njihovim načinom rada – zahvaljujući volonterima i lokalnom uzgoju žitarica prosječno je dovoljno samo 132 kune da se jedno dijete prehrani tijekom cijele školske godine. (Hina)