Nekategorizirano, Svijet

Humanitarna akcija Marijinih obroka za djecu u najsiromašnijim zemljama

Foto: Marijini obroci

Povodom korizme međunarodna humanitarna organizacija Marijini obroci provest će akciju “Za obrok i znanje kroz malo odricanje” kako bi osigurala obroke djeci u najsiromašnijim zemljama svijeta, a hrvatski ogranak fokusirat će se na Benin, priopćeno je u srijedu.

Marijini obroci od ove godine, osiguravaju obroke u školi za preko dva milijuna djece.

Cilj Marijinih obroka jest omogućiti ljudima da daruju novac, vještine, molitvu, vrijeme i na taj način pomognu onima koji žive u najsiromašnijim zajednicama svijeta.

Marijini obroci Hrvatska ima otvorenih 26 školskih kuhinja od kojih je pet u Beninu.

Cilj ove korizmene akcije je upoznati građane s načinom života u Beninu, osigurati donacije za školsku kuhinju “Zagreb, Hrvatska” koja se ondje nalazi.

U toj kuhinji trenutno tople obroke svakog školskog dana prima 619 djece.

“Djeca koja primaju samo jedan topli obrok dnevno presretna su i zahvalna što im se na taj način omogućava da ne budu gladni i da se obrazuju”, priopćila je udruga.

Poručuje da promjenu u njihovim životima mogu omogućiti svi zainteresirani sa samo 22 eura.

Dodaje da prema statistikama 67 milijuna djece zbog gladi i siromaštva ne pohađa školu i čeka svoj obrok.

“Velik broj djece zahtjeva znatne promjene koje kao pojedinci nismo u stanju učiniti, no zajedno, s mnogo dobrih djela, možemo ih ostvariti – svaka, i najmanja donacija, stvara veliku promjenu u životu djece kojoj nedostaju najosnovniji uvjeti za život”, ističu Marijini obroci. (Hina)