Aktualno, Nekategorizirano

Savez izviđača počeo nacionalnu akciju prikupljanja igračaka i opreme za djecu

Savez izviđača Hrvatske u ponedjeljak je u dvadesetak gradova diljem Hrvatske počeo veliku nacionalnu akciju po nazivom „HAPPYCENTAR – Igračke nove za mirnije snove“, namijenjenu djeci na potresom pogođenom području.

Cilj kampanje je donacijama građana i tvrtaka prikupiti isključivo nove igračke, slikovnice, dječje knjige, sportsku opremu i rekvizite, crtaći pribor i drugi didaktički materijal za igru te ih uručiti djeci i mladima na potresom pogođenom području, priopćio je Savez izviđača.

Glavni koordinator te humanitarne akcije Dan Špicer rekao je kako je planirano da ona traje do kraja veljače.

“U ovu je akciju uključeno više od trideset udruga čiji su članovi angažirani kao volonteri, a prikupljene igračke i opremu ćemo tijekom ožujka voziti na potresom ugroženo područje i uručiti djeci”, rekao je Špicer za Hinu.

Organizatori kampanje su Savez izviđača Hrvatske, Zaklada izviđačkog prijateljstva i agencija HEARTH, a kampanja se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Središnjega državnog ureda za demografiju i mlade te uz potporu mnogih partnera.

Podsjetio je kako to nije prvi angažman izviđača kad je riječ o pomoći stanovništvu na potresom pogođenom području jer su mnogi izviđači i izviđačke udruge sudjelovali u akcijama pomoći na terenu te u prikupljanju hrane, higijenskih i ostalih potrepština, odjeće i obuće i građevinskog materijala, svega što je ljudima nužno u tim trenutcima.

“Volonteri Saveza izviđača Hrvatske od prvoga dana potresa aktivno sudjeluju u brojnim zadacima u sklopu izviđačke pričuvne postrojbe civilne zaštite. U posljednjih 40 dana naši su volonteri na terenu odradili više od 6000 volonterskih sati”, istaknuo je Špicer.