Aktivizam, Nekategorizirano

MRC kolektiv: Plesne radionice za osobe s invaliditetom u Zagrebačkom plesnom centru

Ples-Ilustracija3Inkluzivni kolektiv za istraživanje pokreta – (IMRC) edukacijski je i izvedbeni projekt koji se bavi inkluzijom osoba s invaliditetom u suvremenom plesu.

Inkluzivni kolektiv za istraživanje pokreta (IMRC) tijekom ožujka će održavati inkluzivne plesne radionica za početnike i napredne u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10. Pozivaju plesače, izvođače i sve zaljubljenike u pokret, one sa i one bez teškoća u kretanju i tjelesnog invaliditeta da im se pridruže u plesu koji je prilagođen i namijenjen svim tijelima.

Novost je program Intenziv radionica koje se održavaju od 20. do 23. ožujka od 9.30 do 13 sati. Improvizacijski dio vodit će Aleksandra Janeva Imfeld, a koreografski lab Iva Nerina Sibila.

Redovne otvorene radionice održavat će se subotama: 11. ožujka (12-13.30 sati), 18. ožujka (12-15 sati) i 25. ožujka (12-13 sati). Namijenjenje su zainteresiranima za pokret i ples, bez obzira na plesačko iskustvo, koji imaju 16 ili više godina. Radionica se sastoji od vođenih vježbi osvještavanja tijela, plesne improvizacije i rada na mašti kao pokretaču tjelesne transformacije. Prostor radionice dostupan je invalidskim kolicima. Za radionicu ponesite udobnu odjeću. Voditeljica je Iva Nerina Sibila.

Inkluzivni kolektiv za istraživanje pokreta – (IMRC) edukacijski je i izvedbeni projekt koji se bavi inkluzijom osoba s invaliditetom u suvremenom plesu. Djeluje u sklopu Zagrebačkog plesnog centra, gdje održava radionice na tjednoj i mjesečnoj bazi. Osim kontinuiteta edukacije u Zagrebu, IMRC održava inkluzivne plesne i koreografske radionice u Rijeci i Karlovcu. Izvedbeni segment uključuje cjelovečernju predstavu Nukleon koja je nastala u suradnji s koreografkinjom Aleksandrom Janevom Imfeld te rad Magnolija (ili prkos).

Na Tjednu suvremenog plesa 2016. godine izveli su Solo za Nereju kao prvi solo rad koji izvodi plesačica s invaliditetom i trio Quiet life. Slađan Livnjak, član IMRC kolektiva dobio je Nagradu Hrvatskog glumišta 2016. za Najbolje umjetničko ostvarenje u kategoriji ples – muška uloga.

Božica Ravlić, In portal