Aktualno, Nekategorizirano

Uz Svjetski dan plesa: Korisnici zagrebačkih domova plešu na balkonima

Korisnici svih 11 domova za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba obilježit će 13. Svjetski dan plesa i Europski dan solidarnosti među generacijama u srijedu, 29. travnja, u 12 sati jedinstvenom plesnom točkom, na svojim balkonima i terasama.

Točno u podne korisnici domova će na svojim balkonima, terasama i uz prozore zaplesati “Zagrebačkim ulicama” uz stručno vodstvo, izvijestili su iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

“Život koji nam je nametnula epidemija koronavirusa zahtijeva od svih nas prilagodbe i traženje novih načina provođenja aktivnosti koje smatramo važnim. I u ovim posebnim uvjetima života, kada smo obasuti brojnim mjerama i uputama kojih se valja pridržavati, ples je pronašao put do svojih plesača”, poručili su iz tog ureda.

Gradski ured, u suradnji sa Zakladom Zajednički put i domovima u nadležnosti Grada Zagreba, tradicionalno od 2008. organizira plesnu smotru i natjecanje u plesu najstarijih sugrađana još od 2008.

Ta je manifestacija neizostavan događaj u kalendarima korisnika domova za starije osobe i zagrebačkih Gerontoloških centara koji potvrđuje kako životna dob nije prepreka za plesni pokret.

Iz Gradskog ureda izvijestili su da je u 12 godina bilo više od 2.500 izvođača što, kako su i istaknuli, dovoljno govori o važnosti plesa kao društvene i tjelesne aktivnosti najmudrije generacije.

Istog dana obilježava se i Europski dan solidarnosti među generacijama te ova manifestacija čini idealan spoj solidarnosti i suradnje raznih dobnih skupina, stoji u priopćenju.(Hina)