Aktualno, Nekategorizirano

Mreža za zaštitu životinja: Ljubav se ne kupuje!

foto FaH/ Damir SENČAR
foto FaH/ Damir SENČAR

– Mreža za zaštitu životinja, kampanjom ‘Udomi – ne kupuj’, poziva građane da za blagdane ne kupuju životinje jer one nisu predmeti i ne bi trebale biti dio kupoprodajnog lanca niti komercijalni poklon, prenosi Hina.

Članovi Mreže za zaštitu životinja u utorak su u priopćenju istaknuli da se kupovinom životinja podržava okrutno tržište kućnih ljubimaca te naglasili kako se udomljvanjem može učiniti dobro djelo, ali i steći novi odani član obitelji.

U sklopu kampanje i uz poruku “ljubav se ne kupuje”, u više od 20 gradova Hrvatske, bit će postavljeni jumbo plakati čiji su nositelji napuštene životinje iz skloništa.

Životinje nisu predmeti i ne bi trebali biti dio kupoprodajnog lanca

Upozoravajući da su skloništa prepuna napuštenih životinja udruge su građanima koji žele pružiti dom kućnom ljubimcu poručile da razborito udomljavaju iz skloništa ili lokalnih udruga za zaštitu životinja.

“Životinje nisu artikli i ne bi trebali biti dio kupoprodajnog lanca niti komercijalni poklon. Mreža za zaštitu životinja poziva sve koji imaju uvjete da udome životinju jer kada bi svi umjesto kupovine izabrali udomljavanje skloništa u Hrvatskoj bila bi prazna”, kazala je koordinatorica Mreže za zaštitu životinja Stela Cota.

Iz Mreže za zaštitu životinja, koju čini više od 40 udruga, upozoravaju da samo u Skloništu za životinje Prijatelji u Čakovcu boravi oko 700 pasa, a slična situacija je i u drugim skloništima.