Aktivizam, Nekategorizirano

Na Cvjetnom trgu “modna revija” protiv uvredljivog dobacivanja na ulici

53312704_2506321939438075_8652640461686571008_nDosta nam je neprimjerenog i/ili uvredljivog dobacivanja na ulici! Dosta nam je komentiranja našeg tijela po cesti od strane uznemiravatelja! Dosta nam je neželjenog pipkanja po javnim prostorima! Dosta nam je napada zbog naše seksualnosti! Dosta nam je napada zbog našeg rodnog identiteta! Dosta nam je uličnog uznemiravanja!

Ako je i tebi dosta, pridruži nam se i ove godine u obilježavanju Internacionalnog tjedna protiv uličnog uznemiravanja. Treću godinu zaredom organiziramo “modnu reviju” Catwalk against catcalls, crvenim tepihom šeću osobe noseći u rukama transparent koji sadrži uvrede/nazive koje su te osobe čule za vrijeme rodno uvjetovanog uznemiravanja. Revija nije glamurozna kao što se od događaja s takvim nazivom očekuje, no nije ništa manje važna. Naši modeli zaslužili su da ih se dođe pogledati i uvidjeti njihovo iskustvo i perspektiva. Prošeći s nama ako je i tebi dosta. Ukoliko ne želiš šetati, dođi nama i našim modelima dati podršku svojim prisustvom.

Čekamo te u subotu, 13.04. u 13.00h na Cvjetnom trgu.

Ako sam/a želiš prošetati s nama našim tepihom, javi nam se na croatia@ihollaback.org ili u porukom u inbox – stoji u pozivu organizatora HollaBack! Croatia.