Aktivizam, Nekategorizirano

Kreće ciklus Kino učionica: Pogled (P)otpora

50673280_864641487063669_684559023239856128_oU organizaciji Centra za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci i Art-kina Croatia, a uz podršku Grada Rijeke i Odsjeka za kulturalne studije Rijeka u četvrtak, 31. siječnja 2019. godine u 19 sati u Art Kinu u Rijeci održat će se okrugli stol Pogled (P)otpora.

Okrugli stol uvodni je razgovor u okviru ovogodišnjeg programa „Kino učionica: Pogled (P)otpora“. Kino učionica u ovoj trećoj godini provođenja predavačkih ciklusa ponovo naglasak stavlja na na rodnu odrednicu žensko(g) u načinima gledalačkih procesa, dok ovaj tematski ciklus podrazumijeva širi kontekst propitivanju samog pogleda i (p)otpora u odnosu na aktualne prilike u hrvatskom i širem regionalnom prostoru. Stoga je nakana okruglog stola otvoriti raspravu između kulturnih djelatnika/ca i predstavnika/ca različitih društvenih polja te sagledati navedenu tematiku iz različitih spoznajnih polazišta.

Gošće okruglog stola su: filmski kritičar Dragan Rubeša, dr.sc. Boris Ružić, redateljica Kristina Barišić i redateljica Maša Drndić pod moderaturom MA vizualne kulture Marije Katalinić.

Više o Kino učionici saznajte na Facebook stranici.