Aktivizam, Nekategorizirano

Njemačka zaklada Schüler Helfen Leben (SHL) raspisala natječaj za aktivno uključivanje mladih

csm_Nadez_Katrin_Dinkel_d50c3c674eViše od dvadeset godina njemačka zaklada Schüler Helfen Leben (SHL) podržava projekte u jugoistočnoj Europi, a od 2013. godine i u Siriji i Jordanu. Projekti i programi koje ova zaklada podržava usmjereni su na područje edukacije, aktivizma mladih, socijalne uključenosti marginaliziranih skupina, kao i na širenje mira te s tim u vezi i rješavanja sukoba.

Zaklada SHL objavila je Poziv za prijavu projektnih prijedloga za 2018. godinu, a prihvatljivi su prijavitelji iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Srbije i Crne Gore.

Natječaj SHL 2018 stavlja fokus na projekte u trajanju od jedne do tri godine koji su usmjereni jačanju mladih u aktivnom oblikovanju svojih životnih uvjeta i okoliša u kontekstu migracija.

Vodeći se glavnim načelima SHL-a posebna prednost biti će dana aktivnostima koje objedinjuju donošenje odluka s strukturama djelovanja mladih.

Cjelokupna dokumentacija (poziv, prijavni obrazac, upute za prijavitelje te najčešće postavljana pitanja) dostupna je na mrežnoj stranici www.schueler-helfen-leben.de.
Prijavu je potrebno poslati na adresu e- pošte cfp17@schueler-helfen-leben.de, a rok za prijavu je 18. prosinca 2017. godine.